Het Huppeteam ...

Ik ben Marinda Tempelaars

 

33 jaar oud, woonachtig te Kats (Zeeland), samen met mijn vriend Steven en de hondjes Sky en Djenzie. Ik ben geboren in Ossendrecht. Een echte Brabantse dus 🙂

Sinds 2005 ben ik werkzaam in de (jeugd en gehandicapten)zorg in West-brabant.
Tijdens mijn HBO studie Sociaal pedagogisch hulpverlener werkte ik bij het Don Bosco huis in Roosendaal, daar maakte ik kennis met een aantal kinderen met Downsyndroom. Toen de vraag in het team kwam of er iemand van ons  team een meisje met Downsyndroom op de naastgelegen school wilde begeleiden, had ik daar wel oren naar, zeker toen mijn studie ten einde liep, waardoor ik 'tijd over' had.  En zo is het balletje gaan rollen. Net als het groepswerk vond ik ook het individueel werken met de kinderen fantastisch om te mogen doen. Na een bezuinigingsronde binnen de jeugdzorg, waardoor ik niet langer bij Don Bosco blijven kon, besloot ik om mij volledig in te gaan zetten en te gaan specialiseren in de zorg en hulpverlening aan kinderen met Downsyndroom.

Na mijn studie SPH in Rotterdam, volgde ik bij Prof. Jo Lebeer in Antwerpen de opleiding Structureel cognitieve modificeerbaarheid, gemedieerde leerervaring en instrumenteel verrijkingsprogramma van Feuerstein. Daarnaast sloot ik aan bij de workshops van Stichting Scope; Leespraat, Early intervention en Rekenlijn. De laatste jaren volgde ik bij StiBco de cursussen MISC en Medierend leren module 1.

In juni 2019 rondde ik de jaaropleiding Leespraat Begeleider af bij Hedianne Bosch van Stichting Scope en momenteel ben volg ik de jaaropleiding tot Leespraat consulente.

 

Mijn naam is Elva Lilja Horsthuis,

 

ik ben 31 jaar en ik kom uit Roosendaal. Ik ben een echte creatieve duizendpoot.

Na de studies Fotografische Vormgeving, Culturele Antropologie, Stress Management en Communicatie Management, ben ik een tijdje op zoek geweest naar die ene uitdaging waar ik echt blij van wordt. 

 

Tijdens mijn studie Antropologie, de studie van de overeenkomsten en verschillen tussen groepen mensen, sloeg ik graag bruggen tussen antropologie en andere studies. Zo dook ik voor mijn Bachelor scriptie ‘Wilde Kinderen’ de wereld van kinderpsychiatrie, psychologie, autisme studies, kind-ontwikkelingsstudies en het bijzonder onderwijs in. 

 

Hoewel ik er uiteindelijk niet heel veel gebruik van heb gemaakt voor mijn scriptie, was het voor mij wel kennis waar ik in de jaren die er op volgde steeds meer gebruik van ben gaan maken. Zo ben ik begonnen als vrijwilligerscoördinator bij de VoorleesExpress in Roosendaal en heb ik verschillende keren fotografie les mogen geven aan basisschool leerlingen. 

 

Ik ben opgevoed met het idee dat iedereen gelijk is en dat iedereen het recht heeft om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Dit bracht mij dan ook in aanraking met Huppeteam. 

 

Huppeteam zocht een contractmanager en planner. En als er één ding is waar ik razend enthousiast van wordt, dan is het wel dingen regelen, organiseren, uitzoeken en uitpuzzelen. Na superleuke gesprekken met Marinda, Käthe en Marc, ben ik vanaf 1 november gestart in deze functie. Ik kijk uit naar een gezellige samenwerking met jullie allemaal!

 

Ik ben Desiré de Wild,

 

39 jaar en moeder van twee kinderen, te weten Vince en Lindey.Bij de start van het nieuwe schooljaar 2019 -2020, ben ik het nieuwste lid van HuppeTEAM.

 

Vince is geboren met downsyndroom. Marinda begeleid Vince twee keer in de week. Vince is 7 jaar geleden geboren. Ik werkte toentertijd in de kinderopvang en ik merkte dat ik meer interesse kreeg in Downsyndroom en wat erbij komt kijken. In eerste instantie kwam die interesse omdat ik zo goed als ik kon, voor Vince wilde zorgen. Op het kinderdagverblijf zat ook een jongetje met downsyndroom en zo ontstond de situatie dat ik mee ging met dit jongetje om hem op de basisschool te begeleiden.

Daarnaast ging ik aan de slag als ambulant begeleider bij SDW, waar ik veel geleerd heb over het werk. Ik ben ondertussen cursussen en workshops blijven volgen en Marinda en ik merkte al gauw dat we een zelfde visie hebben en een mooi doel: elk kind ontwikkelt zich.

Met deze visie ga ik vol enthousiasme aan de slag binnen HuppeTEAM. Ik heb er zin in! Wellicht tot ziens!

 

Hallo, ik ben Tanja van der Heijden,

 

49 jaar, geboren in Goes en getogen in het Roosendaalse.
Sinds 1989 ben ik werkzaam in de jeugd en gehandicaptenzorg. Ik ben spelagoog en heb de afgelopen 14 jaar vol liefde en passie gewerkt bij SDW. Maar nu ga ik een andere droom waarmaken en mag ik mezelf vanaf het nieuwe jaar officieel een Huppeteamer noemen. Deze overstap zou ik nooit hebben kunnen maken zonder SDW. Hier ben ik gegroeid als ambulant begeleider en persoon. Hier heb ik geleerd en gevoeld om te denken in mogelijkheden. Ik ben er van overtuigd dat dit op dit moment de juiste keuze is in mijn leven en heb het geloof dat ik nog steeds,net als de kinderen die ik mag begeleiden, kan leren en weer een stapje verder kan gaan ontwikkelen. Ik word happy van mijn werk en kan genieten van de puurheid die de kinderen meebrengen.
Ik heb mijn collega's binnen Huppetee al ontmoet en kan jullie zeggen het is een mooie groep mensen die elkaar prachtig aanvullen en onderling verbonden zijn met hetzelfde gedachtengoed, nl het geloof in die ander. Ik maak deze overstap dan ook met een vol hart. See the able , not the label is de drive in mijn werk en ik ben er van overtuigd dat er nog veel moois gaat komen op mijn pad bij Huppetee !

Wie weet tot ziens ,

H♥rtelijke groet Tanja

 

Hallo, ik ben Jelle!

 

Geboren in Middelbeers in 1989 en sinds 2014 samen met mijn partner Berry woonachtig in het gezellige Moergestel.

In 2008 heb ik mijn diploma Onderwijsassistent behaald, waarna ik bij Fontys de HBO opleiding Pedagogiek ben gaan doen. Nadat ik in 2012 mijn diploma op zak had, ben ik gaan werken binnen de kinderopvang en het onderwijs.

Ondanks dat ik met veel plezier werkzaam ben binnen de kinderopvang, vind ik het fijn om straks weer wat meer individuele begeleiding te kunnen geven. Tijdens mijn stage binnen “Spel aan Huis” kwam ik erachter dat het bieden van deze vorm van begeleiding iets is wat mij erg aanspreekt. Met name omdat ik op deze manier een goede vertrouwensband op kan bouwen en een kind de aandacht en begeleiding kan bieden die hij/zij nodig heeft. Het is mooi om samen nieuwe doelen te bereiken en daarbij in te kunnen spelen op interesses en behoeften.

Spontaan en onverwacht kwam Huppetee op mijn pad en mag ik kinderen met Downsyndroom gaan begeleiden. Fijn dat ik binnen Huppetee de kans krijg om individueel met kinderen aan slag te gaan en hen de aandacht mag geven die zij nodig hebben.

Ik heb heel veel zin om met deze nieuwe uitdaging te gaan starten!

Tot ziens!

 

Mijn naam is Daniëlle Solleveld

 

Ik ben ben 37 jaar oud. Ik woon in Goes en ben moeder van 2 kids. Ik heb een enorm leuke, lieve en toegewijde vriend. En ook hij heeft 2 kids. In ons huis wonen ook nog een poes en 2 kippen. 

15 jaar geleden heb ik mijn diploma SPW4 gehaald. Ik ben vanaf dat moment werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg. 
Op verschillende plekken binnen de gehandicaptenzorg heb ik ervaring op mogen doen. 
Zoals, de crisisopvang en een woongroep voor kinderen. Maar ik ben ook ambulant aan de slag gegaan als pgb-er. 

Mijn laatste werkplek was een zorgboerderij. De doelgroep was hier enorm divers en heb hier ook veel mogen leren. Het maken van een dag structuur, communicatie met interne en externe contacten, creatieve activiteiten aanbieden naar wens, buiten de grenzen en kaders denken en de ontwikkeling tussen mens, natuur en dier. 

Marinda en Huppeteam heb ik leren kennen tijdens een intervisie. Sindsdien ben ik Huppeteam gaan volgen via social media. De dingen die daarop langskwamen, spraken mij altijd erg aan. Toen er een vacature kwam voelde ik mij ook direct aangesproken. 

Ik kijk er naar uit om steeds meer kinderen en gezinnen te ontmoeten en ze te ondersteunen in hun ontwikkeling. 

 

Mijn naam is Janneke Vonk

 

Ik ben 40 jaar. Ik woon met mijn man en 2 dochters van 10 en 7 jaar in Rijswijk, Noord-Brabant.

Na het behalen van mijn HBO diploma Logopedie in 2003, ben ik 17 jaar werkzaam geweest als logopedist in mijn eigen praktijk in Gorinchem. Hier behandelde ik kinderen en volwassenen met uiteenlopende leeftijden, achtergronden en hulpvragen. In de loop der jaren heb ik ook een aantal kinderen met Downsyndroom mogen begeleiden met behulp van Leespraat. Ik vond dit erg leuk om te doen en het gaf me veel voldoening.

In mijn werk vind ik het belangrijk om een fijne band op te bouwen met een kind, op zoek te gaan naar zijn/haar mogelijkheden en ervoor te zorgen dat hij/zij plezier beleeft aan mijn begeleiding.

Eind 2020 besloot ik dat het tijd werd voor ander werk en heb ik mijn praktijk verlaten.

In de sabbatical die volgde, kwam ik de website van Huppeteam tegen. Alles wat ik hier las, sprak me aan en ik dacht: dit werk wil ik gaan doen!

En nu mag ik binnenkort aan de slag als ambulant begeleider bij Huppeteam. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Misschien tot snel!

 

Hallo allemaal, mijn naam is Madelon van de Ree

 

Ik ben 23 jaar oud en woonachtig te Oudenbosch. In 2018 ben ik afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Ik ben begonnen met het werken in de gehandicaptenzorg met als doelgroep volwassenen. Later ben ik als invaller gaan werken in het speciaal onderwijs en hier kwam ik erachter dat ik het werken met kinderen heel erg leuk vind! Ik ben daarom gaan werken bij een grote regionale zorgaanbieder als persoonlijk begeleider op een woongroep met kinderen en jongvolwassenen. Hier heb ik veel geleerd op verschillende gebieden.

Ik volg Huppeteam al een tijdje op social media en steeds werd ik blij van de berichtjes die geplaatst werden. Later kwam de vacature voorbij voor ambulant begeleider en ik dacht hier moet ik op reageren! Hoe leuk is het om met deze kinderen te werken en mij te specialiseren in het Downsyndroom? Ik vind het persoonlijk erg leuk, maar ook belangrijk om mij te blijven ontwikkelen, je bent ten slotte nooit uitgeleerd! Ik wil deze visie dan ook graag meenemen in het werkveld. Ik heb dan ook de kans gekregen om bij Huppeteam aan de slag te gaan. Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging!

Wie weet tot snel!

 

Hi allemaal, mijn naam is Anne


Ontzettend leuk dat ik mezelf mag voorstellen als nieuw lid van Huppeteam. Mijn naam is Anne de Vries, ik ben 28 jaar jong en woon samen met mijn vriend Jeroen in Ammerzoden. 
Mijn vrije tijd besteed ik graag met vrienden, lekker eten, winkelen en naar een leuk feestje gaan. Vooral dingen die ik het afgelopen jaar heb gemist, zoals zo velen.
Onlangs ben ik afgestudeerd voor de HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn en in 2015 heb ik 
de HBO opleiding SPH afgerond. Met veel liefde en plezier ben ik eind 2015 bij Zorglandgoed Bloemfonteijn aan de slag gegaan met mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. 
Daar ben ik ongeveer anderhalf jaar geleden doorgegroeid naar de functie teamleider, maar mijn  interesse ligt toch meer bij de begeleiding en ontwikkelingsstimulering. Ik ben dan ook enorm enthousiast dat ik hier weer mee aan de slag kan gaan bij Huppeteam.
Daarnaast begeleid ik al bijna 7 jaar wekelijks een meisje met het downsyndroom en ik ben dan ook ontzettend blij dat ik deze vorm van begeleiding de hele week mag 
gaan doen. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te ontmoeten.

Lieve groetjes van Anne

 

Mijn naam is Maureen Jeltema

 

Geboren en getogen in het Roosendaalse. Ik woon samen met mijn man en twee fijne knullen in de Wouwse Plantage. Ik hou van leuke dingen doen met mijn gezin, wandelen, creatief bezig zijn en lachen om cabaret.

Ik ben in een vooral coördinerende rol werkzaam geweest in grote instellingen zoals een ziekenhuis en een thuiszorginstelling. De afgelopen jaren heb ik me als sociaal werker in een welzijnsorganisatie beziggehouden met het coachen en begeleiden van vrijwilligers, studenten en cliënten binnen allerlei projecten rondom eenzaamheid, zelfstandig wonen, laaggeletterdheid en taalachterstanden bij kinderen. Daarbij stond zelfredzaamheid centraal en heb ik ervaren hoe belangrijk het is om te denken in oplossingen en mogelijkheden in plaats van te focussen op problemen en beperkingen. In mijn visie doet iedereen mee in onze samenleving. Ik geloof in een zo groot mogelijke zelfredzaamheid en ben ervan overtuigd dat ontwikkeling altijd door kan gaan.

Na de geboorte van mijn eerste kind ben ik begonnen met een cursus kinderpsychologie, later heb ik een holistische opleiding psychologie en psychosociale begeleiding gedaan en mijn Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Ik heb altijd al affiniteit gehad en vanuit mijn privéleven ervaring opgedaan met onze doelgroep en vind het leuk om me verder te specialiseren in het Downsyndroom en zelf ook weer van deze kinderen te leren.

Toen ik in aanraking kwam met Huppeteam, werd ik meteen enthousiast van hun visie en superleuk dat ik inmiddels onderdeel ben van het mooie Huppeteam. Ik heb ontzettend veel zin om mij in te zetten voor de kinderen en gezinnen van Huppeteam.

Wie weet tot ziens!

 

Mijn naam is Gijs van de Kar. Ik ben 23 jaar oud en woon in Roosendaal. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding accountancy in Breda en het lijkt me erg leuk om alles wat ik tot nu toe geleerd heb in de praktijk te kunnen brengen. Ik zal ongeveer één dag per week iedereen die hulp nodig heeft gaan helpen als administratief medewerker. Ik vind het erg fijn dat ik het Huppeteam op deze manier kan versterken.