Het Huppeteam ...

Ik ben Marinda Tempelaars

 

33 jaar oud, woonachtig te Kats (Zeeland), samen met mijn vriend Steven en de hondjes Sky en Djenzie. Ik ben geboren in Ossendrecht. Een echte Brabantse dus 🙂

Sinds 2005 ben ik werkzaam in de (jeugd en gehandicapten)zorg in West-brabant.
Tijdens mijn HBO studie Sociaal pedagogisch hulpverlener werkte ik bij het Don Bosco huis in Roosendaal, daar maakte ik kennis met een aantal kinderen met Downsyndroom. Toen de vraag in het team kwam of er iemand van ons  team een meisje met Downsyndroom op de naastgelegen school wilde begeleiden, had ik daar wel oren naar, zeker toen mijn studie ten einde liep, waardoor ik 'tijd over' had.  En zo is het balletje gaan rollen. Net als het groepswerk vond ik ook het individueel werken met de kinderen fantastisch om te mogen doen. Na een bezuinigingsronde binnen de jeugdzorg, waardoor ik niet langer bij Don Bosco blijven kon, besloot ik om mij volledig in te gaan zetten en te gaan specialiseren in de zorg en hulpverlening aan kinderen met Downsyndroom.

Na mijn studie SPH in Rotterdam, volgde ik bij Prof. Jo Lebeer in Antwerpen de opleiding Structureel cognitieve modificeerbaarheid, gemedieerde leerervaring en instrumenteel verrijkingsprogramma van Feuerstein. Daarnaast sloot ik aan bij de workshops van Stichting Scope; Leespraat, Early intervention en Rekenlijn. De laatste jaren volgde ik bij StiBco de cursussen MISC en Medierend leren module 1.

In juni 2019 rondde ik de jaaropleiding Leespraat Begeleider af bij Hedianne Bosch van Stichting Scope en momenteel ben volg ik de jaaropleiding tot Leespraat consulente.

 

Hallo! Mijn naam is Marjolijn Meekel,

 

samen met mijn man en 2 stoere, lieve jongens van 8 en 10 jaar oud woon ik in Roosendaal.

Tijdens mijn HBO studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik in de gehandicapten zorg gaan werken, dat heb ik na het behalen van mijn diploma tot eind 2009 met veel liefde en plezier gedaan.

Na de komst van onze eerste zoon ben ik geswitcht naar een baan in het speciaal onderwijs. Tot december 2018  heb ik daar als onderwijsassistent veel mooie, leerzame en waardevolle momenten mogen beleven.

In januari 2019 stond ik aan het begin van een hele leuke toffe nieuwe uitdaging; Aan de slag bij Huppetee!!

Ik had er al veel zin in maar na een dagje meelopen met Marinda werd ik nog enthousiaster.

Mijn kaken deden gewoon zeer van de big smile die ik tijdens elke begeleidingssessie weer op mijn gezicht kreeg!

Huppetee,  ik doe ook mee! #HuppeTEAM!

 

Hoi hoi! Mijn naam is Mariska van ’t Hooft en ik woon in Roosendaal.

 

Een paar jaar geleden heb ik mijn mbo studie Pedagogisch Medewerker afgerond en ben ik gestart met de deeltijd opleiding HBO Pedagogiek. Ik ben een tijdje werkzaam geweest in de kinderopvang en in 2018 heb ik gewerkt als ambulant begeleider met kinderen en jongeren met verschillende problematieken. Door dit werk ben ik er achter gekomen dat mijn hart ligt bij het werk als ambulant begeleider. Na mijn meeloopochtend met Marinda werd ik nog enthousiaster dan dat ik al was! Wat heb ik er zin in om met deze geweldige nieuwe uitdaging aan de slag te gaan!

 

Ik ben Desiré de Wild,

 

39 jaar en moeder van twee kinderen, te weten Vince en Lindey.Bij de start van het nieuwe schooljaar 2019 -2020, ben ik het nieuwste lid van HuppeTEAM.

 

Vince is geboren met downsyndroom. Marinda begeleid Vince twee keer in de week. Vince is 7 jaar geleden geboren. Ik werkte toentertijd in de kinderopvang en ik merkte dat ik meer interesse kreeg in Downsyndroom en wat erbij komt kijken. In eerste instantie kwam die interesse omdat ik zo goed als ik kon, voor Vince wilde zorgen. Op het kinderdagverblijf zat ook een jongetje met downsyndroom en zo ontstond de situatie dat ik mee ging met dit jongetje om hem op de basisschool te begeleiden.

Daarnaast ging ik aan de slag als ambulant begeleider bij SDW, waar ik veel geleerd heb over het werk. Ik ben ondertussen cursussen en workshops blijven volgen en Marinda en ik merkte al gauw dat we een zelfde visie hebben en een mooi doel: elk kind ontwikkelt zich.

Met deze visie ga ik vol enthousiasme aan de slag binnen HuppeTEAM. Ik heb er zin in! Wellicht tot ziens!

 

Ik ben Stephanie,

 

34 jaar en woonachtig in Hoogerheide. Ik ben opgegroeid in Zoetermeer en nu sinds bijna twee jaar woonachtig in het mooie Brabant.

 

Ik ben moeder van drie kanjers van kinderen en ben getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze kinderen.

Een aantal jaren geleden heb ik mijn SPW en Onderwijsassistent opleiding afgerond en op dit moment volg ik de studie SPH-jeugdzorg. Ik ben vooral werkzaam geweest binnen het (Montessori) onderwijs. Een ontzettend leuke baan maar uiteindelijk niet de uitdaging die ik zocht. Ik wilde kinderen graag individueel / op hun eigen niveau begeleiden. Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen niveau en op scholen zie je dat niet altijd terug. Een prachtige kans vond ik bij Huppetee.

Vol enthousiasme ben ik begonnen aan mijn meeloopdagen waarna ik kan zeggen dat ik nog meer zin heb om aan de slag te gaan. "

 

Hallo, ik ben Tanja van der Heijden,

 

49 jaar, geboren in Goes en getogen in het Roosendaalse.
Sinds 1989 ben ik werkzaam in de jeugd en gehandicaptenzorg. Ik ben spelagoog en heb de afgelopen 14 jaar vol liefde en passie gewerkt bij SDW. Maar nu ga ik een andere droom waarmaken en mag ik mezelf vanaf het nieuwe jaar officieel een Huppeteamer noemen. Deze overstap zou ik nooit hebben kunnen maken zonder SDW. Hier ben ik gegroeid als ambulant begeleider en persoon. Hier heb ik geleerd en gevoeld om te denken in mogelijkheden. Ik ben er van overtuigd dat dit op dit moment de juiste keuze is in mijn leven en heb het geloof dat ik nog steeds,net als de kinderen die ik mag begeleiden, kan leren en weer een stapje verder kan gaan ontwikkelen. Ik word happy van mijn werk en kan genieten van de puurheid die de kinderen meebrengen.
Ik heb mijn collega's binnen Huppetee al ontmoet en kan jullie zeggen het is een mooie groep mensen die elkaar prachtig aanvullen en onderling verbonden zijn met hetzelfde gedachtengoed, nl het geloof in die ander. Ik maak deze overstap dan ook met een vol hart. See the able , not the label is de drive in mijn werk en ik ben er van overtuigd dat er nog veel moois gaat komen op mijn pad bij Huppetee !

Wie weet tot ziens ,

H♥rtelijke groet Tanja

 

Hallo, ik ben Jelle!

 

Geboren in Middelbeers in 1989 en sinds 2014 samen met mijn partner Berry woonachtig in het gezellige Moergestel.

In 2008 heb ik mijn diploma Onderwijsassistent behaald, waarna ik bij Fontys de HBO opleiding Pedagogiek ben gaan doen. Nadat ik in 2012 mijn diploma op zak had, ben ik gaan werken binnen de kinderopvang en het onderwijs.

Ondanks dat ik met veel plezier werkzaam ben binnen de kinderopvang, vind ik het fijn om straks weer wat meer individuele begeleiding te kunnen geven. Tijdens mijn stage binnen “Spel aan Huis” kwam ik erachter dat het bieden van deze vorm van begeleiding iets is wat mij erg aanspreekt. Met name omdat ik op deze manier een goede vertrouwensband op kan bouwen en een kind de aandacht en begeleiding kan bieden die hij/zij nodig heeft. Het is mooi om samen nieuwe doelen te bereiken en daarbij in te kunnen spelen op interesses en behoeften.

Spontaan en onverwacht kwam Huppetee op mijn pad en mag ik kinderen met Downsyndroom gaan begeleiden. Fijn dat ik binnen Huppetee de kans krijg om individueel met kinderen aan slag te gaan en hen de aandacht mag geven die zij nodig hebben.

Ik heb heel veel zin om met deze nieuwe uitdaging te gaan starten!

Tot ziens!